CONFERENCE / 8.03.2018
Жената во дигиталната ера

Живееме во дигиталната ера која со себе носи бројни придобивки и предизвици како за бизнисот, така и за секојдневното функционирање.

Дигиталниот начин на живеење е носечката тема на конференцијата „Women in digital“ во организација на компанијата Вип што ќе се одржи на 8 март 2018г. во Скопје.

Како компанија чие функционирање се темели на дигиталните технологии, со оваа конференција сакаме да дадеме придонес кон понатамошно промовирање на придобивките од дигитализацијата и создавање на услови за иден развој во функција на бизнис заедницата и целокупното општество, истовремено понудувајќи решенија за предизвиците поврзани со овој процес.

Симболично, на меѓународниот ден на жената 8 март, ги споделуваме искуствата за влијанието и неопходноста од дигиталните технолoгии со нашите панелистки, истакнати и успешни жени во областа во која работат и кои ќе дадат дополнителен придонес за квалитетот на овој настан.

Говорници и панелисти
Мислав Галер
Извршен директор на Вип Македонија
Дамјан Манчевски
Министер за информатичко општество и администрација во Владата на РМ
Елизабета Кастиљони
Главен извршен директор во А1 Digital International
Елена Панова
Маркетинг директор во Вип Македонија
Иван Скендер
Сениор директор за бизнис трансформации во Випнет Хрватска
Агенда
11:30 Регистрација на учесници
12:00 Отварање на конференцијата
12:20 Мислав Галер Извршен директор во Вип Македонија
12:40 Дамјан Манчевски Министер за информатичко општество и администрација во Владата на РМ
12:50 Иван Скендер Сениор директор за бизнис трансформации во Випнет Хрватска
13:00 Елена Панова Маркетинг директор во Вип Македонија
13:10 Елизабета Кастиљони Главен извршен директор во А1 Digital International
13:20 Панел дискусија истакнати деловни жени во Македонија
  • Ира Стефанов-Бабиќ, извршна директорка на Бренд унион
  • Венера Крлиу-Ханџиски, професорка на Универзитет Американ Колеџ Скопје
  • Вилма Учета-Дузлеска, извршна директорка на Кроација осигурување – Живот
  • Сузана Јошевска-Анастасовска, адвокатка - адвокатска канцеларија „Станковиќ-Јошевска“
  • Драгана Чифлиганец, извршна директорка на Адора Инженеринг
  • Славица Биљарска, ко-организатор на All Web конференција
14:00 Коктел